Met de Franse slag - Reisverslag uit Neuvelle-lès-Voisey, Frankrijk van Ellis - WaarBenJij.nu Met de Franse slag - Reisverslag uit Neuvelle-lès-Voisey, Frankrijk van Ellis - WaarBenJij.nu

Met de Franse slag

Door: Ellis

Blijf op de hoogte en volg Ellis

07 Juni 2011 | Frankrijk, Neuvelle-lès-Voisey

Vervloekt heb ik onze Alain, de vorige eigenaar van ons stulpje aan de rue du pont. Dankzij Alain weten we de oorsprong van de uitdrukking met de Franse slag, zonder dat we Wikipedia of een ethymologisch woordenboek hoeven te raadpleger. Wat een prutser die man! Apres nous le deluge moet hij gedacht hebben (na ons de zondvloed).

Alain heeft namelijk alle deuren in dit huis verpest door latex te mengen met een beetje verf en zo alles snel van een glamour laag te voorzien. Die je er dus niet meer af krijgt. Niet met schuren, niet met boenen maar door eindeloos te weken en te krabben.
De foto's volgen van deze martelgang.

Gelukkig hebben we hier ook nog de brico depot, waar ze voor dertig euro een nieuwe passende deur inclusief kozijn, beslag, slot en sleutel verkopen.
En zo kwam alles toch nog goed en houden we weer gewoon vakantie.

Groeten vanuit het internet café in Jussey. En voor miek hebben we schoenen! Nu snel een kippetje scoren en naar huis! À bientot!