Het is Lente, het huis is weer open! - Reisverslag uit Neuvelle-lès-Voisey, Frankrijk van Ellis - WaarBenJij.nu Het is Lente, het huis is weer open! - Reisverslag uit Neuvelle-lès-Voisey, Frankrijk van Ellis - WaarBenJij.nu

Het is Lente, het huis is weer open!

Door: Ellis

Blijf op de hoogte en volg Ellis

22 Maart 2012 | Frankrijk, Neuvelle-lès-Voisey

Op de dag dat de weersverwachting voor Neuvelle een 10 kreeg zijn Gerhard en Enno aangekomen in ons geliefde dorpje en huis.

Hoewel de temperatuur buiten zeer aangenaam was, moesten de stoere mannen het met een frisse 9 graden binnenshuis doen. De electrische dekentjes kwamen dus weer goed van pas om de ergste kou te lijf te gaan.

Dat eerste bezoek van het seizoen is altijd weer een spannend moment. Want wat heeft de strenge winter ons weer gebracht? Tot nu toe ieder jaar een lekkage of bevriezing en het nodige reparatiewerk voor Gerhard.

Ook dit jaar zijn we weer getrakteerd op zwarte plekken in het plafond in de gang naar de grenier en in het klushok van Gerhard. Toch nog steeds last van lekkage op het dak. En inmiddels ligt Gerhard weer op zijn rug te sleutelen aan het euvel. De boilers worden met azijn gespoeld en daarna aangezet. Hopelijk hebben ze de kou allemaal doorstaan en is er snel lekker warm water.

Enno heeft betere berichten; hij staat in korte broek de tuin te schoffelen. Yves heeft de muur van het huis van Severine prachtig opnieuw gepleisterd en van een spuitlaag voorzien. De leuke mussenpotten zijn netjes teruggehangen. Vandaag meldde een eerste mus zich als potentiële bewoner. Helaas, de pot kwam met mus en al naar beneden. Dus nu hangt er nog maar één zielige pot. Wie op een vide grenier nog iets tegenkomt, we houden ons aanbevolen!

De plannen voor dit seizoen, behalve lekker uitrusten en genieten van de natuur, zijn weer gemaakt.
In april gaan we de definitieve vloerbedekking leggen op de benedenverdieping. Als het goed is komen de rollen tapijt uit Genemuiden deze week aan in Neuvelle. De zomerklus van de zwagers is het plaatsen van een serre. Maar misschien krijgt het dak wel een hogere prioriteit. We zullen het zien!

Mijn eerste bezoek aan Neuvelle stel ik nog even uit. Eerst maar eens even lekker laten opwarmen dat huis!
En dan hangen we op Koninginnedag de vlag wel uit.

Wie zin heeft om langs te komen dit voorjaar of deze zomer: bienvenue!

• 22 Maart 2012 - 16:21

Trudie:

Toch wel héél knap van die 65 plussers om boilers te spoelen in de kou!
    Maar de lente heeft altijd iets inspirerends en dat zal hun de kracht geven.
    Eerst het huis mooi laten opwarmen Ellis en dan laat je je maar verwennen
    in het leuke vakantie oord.
    Hebben Genemuiden en Neuvelle wat overeenkomsten?
    Hier in Meppel is het nu 16,0 C, maar pas op de klok gaat een uur vooruit Za/Zo.
    groetjes Trudie