Een nieuw hotel in (de buurt van) Neuvelle! - Reisverslag uit Neuvelle-lès-Voisey, Frankrijk van Ellis - WaarBenJij.nu Een nieuw hotel in (de buurt van) Neuvelle! - Reisverslag uit Neuvelle-lès-Voisey, Frankrijk van Ellis - WaarBenJij.nu

Een nieuw hotel in (de buurt van) Neuvelle!

Door: Ellis

Blijf op de hoogte en volg Ellis

28 April 2014 | Frankrijk, Neuvelle-lès-Voisey

Wie denkt dat steeds naar hetzelfde adres rijden verveelt heeft het fout! In het dynamische Neuvelle gebeurt namelijk altijd wel wat. Je loopt een rondje, geeft je ogen de kost en de vernieuwing lacht je toe. Onze paaswandeling van dit seizoen leidde ons achter het dorp langs, door de prachtig bloeiende koolzaadakkers, langs de koeien met dikke konten en de paarden met dikke poten, op weg naar het honingvrouwtje van Voisey. Groot was onze teleurstelling en haar verbazing: pas du miel, pas encore! Dat kunnen ook alleen maar stadse mensen zijn, die in april al om honing komen! Maar ook in Neuvelle was de winter mild, het voorjaar warm dus heel lang kan het niet meer duren. Midden in het dorpje Voisey zagen we zomaar uit het niets het nieuwe hotel opdoemen. Dat verwacht je toch niet. Een prachtig hotel, neergezet en gerund door les bénévoles (even opgezocht, betekent vrijwilligers, hadden we kunnen weten). Maar liefst twintig kamers en met beperkte opening (zomer). De eerste kamers zijn al bezet en de gasten blijven het hele seizoen! Quelle nouvelle! De Goede vrijdag en Stille zaterdag waren wat fris maar daarna ging het mooie weer los en hebben we heerlijk van het zonnetje genoten in de tuin. An en Marian waren gezellig mee. De winter was dit jaar schadevrij en dat voor de eerste keer! Wel was er wat stof op te ruimen en heeft Marjan er voor gezorgd dat de ramen rondom Hollands blinken, ook van de prachtige nieuwe serre. Wat een heerlijke ruimte hebben we erbij. Gerhard heeft een Facetta kacheltje op de kop getikt waarmee we het nog een beetje kunnen bijverwarmen ook. Een veelbelovende start van het nieuwe seizoen! En het huis krijgt het druk dit jaar. De ladies van Zwolle, vaste bewoners Goos en Miek, misschien wel met alle kleinkinderen, An, Marjan, Beppe, John, Tamara, Sep, Babs, Bomans en wijzelf. En wie weet wordt het nog wel drukker!

• 28 April 2014 - 19:46

Irene:

Lekker verslag weer, Ellis, en prachtige foto's! Dat het maar weer een heel fijn seizoen voor jullie mag worden, en allen die jullie komen "verblijden" met een bezoek! Helaas is het voor mij net iets te ver op de fiets!

• 28 April 2014 - 21:08

Marjan:

Heerlijk, het seizoen is weer begonnen. We kunnen weer genieten van de berichtjes van Ellis.
    Groet,
    Marjan

• 28 April 2014 - 21:13

Trudie:

Het Familie hotel - Madame Ellis - lijkt me toch de meeste sterren te hebben
    met alle gezelligheid, comfort en een prachtig stuk land waarin bloemen en allerhande groente
    elke dag weer te voorschijn komen.
    Ook is nog een solex ter beschikking voor uitstapjes in de omgeving en voor de wat kille avond
    een kacheltje.
    Helemaal super dus
    Geniet er van
    Groetjes uit Meppel

• 01 Mei 2014 - 22:39

Mam:

Leuk verslag weer. De volgende gasten wensen we ook zo,'n leuke vakantie.